DIGITALISAATIO OPETUKSESSA

CASE: MARKKINOINNIN TALOUDELLISET TYÖKALUT

Markkinoinnin taloudelliset työkalut on esimerkki täysin verkossa toteuttavasta opetuksesta. 

Kurssin aikana opiskelijat perehtyvät tärkeisiin laskentatoimen työkaluihin ja harjoittelevat niiden käyttöä markkinoinnille tyypillisissä tilanteissa, kuten kampanjabudjetoinnissa, hinnoittelussa ja asiakaskannattavuuden laskemisessa.

Kurssi koostuu videoluennoista, verkkokeskusteluista, erilaisista tehtävistä sekä verkkotentistä. 

Kurssin videot on toteutettu Tritonian EduLabin avulla, olennyt lisännyt itse introt ja ne julkaistu omalla YouTube - kanavallani. 

Verkkokurssiin on lisätty myös pelillistämisen elementtejä, erityisesti pisteiden keräämistä, tasolta toiselle siirtymistä ja oman edistymisen seurantaa.

Kurssi toteutetaan vuosittain markkinoinnin yksikössä, VY:n avoimessa yliopistossa sekä Tampereen kesäyliopistossa.

Vaikka nämä videot on toteutettu niin sanotulla "puhuva pää"- mallilla, niin hyviä opetusvidoita voi tehdä monella eri tapaa.Yksinkertainen tapa on tehdä powerpoint ja nauhoittaa siihen ääni päälle. Tarvittaessa jokaisen sliden voi nauhoittaa erikseen, lisätä väliin puuttuvia tai poistaa ylimääräisiä. Omaa kuvaa ei tarvitse asettaa näkyville. Se on nimittäin monelle opettajalle todella jännittävää. Mutta liikkeelle kannattaa lähteä pienin askelin ja vaikkapa yhden videoluennon avulla. Jokainen opettaja voisi tehdä luennon omasta tutkimuksestaan. Siitä se sitten kehittyy omaa vauhtia.

 

DIGITALISAATIO ON HYVÄ RENKI MUTTA HUONO ISÄNTÄ

MINNA-MAARIT JASKARI

Digitalisaatio antaa paljon mahdollisuuksia, mutta opettajat voivat hukkua erilaisten sovellusten maailmaan. Pedagogisesti on tärkeää, että oppimistavoitteet ja sisällöt ovat kunnossa ja niiden tueksi haetaan apua erilaisista työvälineistä.

 

DIGITALISAATIO VAIKUTTA OPETUKSEEN KAHDELLA TAPAA.

 
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

+358 500 800 246

Yliopistonranta, 65200 Vaasa, Finland

©2017 by Minna-Maarit Jaskari. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now